Soda bikarbona za podočnjake – maska koja će vas konačno osloboditi tamnih kolutova

soda bikarbona protiv podocnjaka
Sveprisutna soda bikarbona u poslednjih nekoliko godina je postala najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suve kože, celulita i – tamnih podočnjaka. Recept koji sve žene hvale je izuzeto jednostavan, jeftin i provereno efikasan.

Upravo zato je jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo onaj koji podrazumeva korišćenje ovog belog praška. Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za negu koje koristite svakodnevno, videćete da mnogi od njih već sadrže sodu bikarbonu, ali je pomešana sa gomilom hemikalija. Zašto ne biste jednostavno preskočili hemiju i okrenuli se prirodnom i jeftinom rešenju?

Maska protiv pogočnjaka ne može da se reši genetski tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usled zdravstvenih problema (na primer, sa bubrezima), ali je zato jako efikasna kod ljudi koji zbog neispavanosti imaju problema sa tamnim kolutovima.

Potrebno je:

– šoljica toplog čaja od kamilice

– kašičica sode bikarbone

Priprema:

Čaj treba da bude mlak, ali nikako prevše topao jer to može da ošteti nežnu kožu oko očiju. Umešajte sodu u čaj, pa u tu mešavinu natopite tupfere i njima nanesite mešavinu ispod očiju. Vlažne tupfere otavite da odstoje na koži oko 15 minuta, dok odmarate i opuštate se, a onda lice isperite i nanesite omiljenu kremu ili neko prirodno ulje protiv bora, poput kokosovog.

Već posle prvog tretmana ćete primetiti da je koža ispod očiju svetlija i lepša, a ukoliko ovo budete radili redovno, videćte rezultate kakve ne daju ni kupovne maske za oči.