Najbolji načini za uklanjanje mitisera (parenje lica, jabukovo sirće, limunov sok…)

Saznaj šta je najbolje za mitisere i koji prirodni preparati mogu ukloniti mitisere! Reši se ovih upornih napasti brzo, jednostavno i to uz pomoć potpuno bezbednih sastojaka.

Mitiseri nam kvare izgled, narušavaju samopouzdanje i često otežavaju naš savršeni make-up. Pojave se kad im se najmanje nadaš i naprave pometnju od života! Možda bismo mogli i da oprostimo mitiserima da nisu tako tvrdoglavi i uporni.

Znam da ti se čini da je svaki pokušaj da se oslobodiš tih dosadnih malih crnih tačaka često začarani krug. Naime, misliš da ćeš jakim pilingom za mitisere na licu i da će oni samo nestati, a često samo pogoršaš problem.

Možda negde grešiš. Možda koristiš potpuno pogrešne preparate za uklanjanje mitisera.

Bilo kako bilo, ja sam se jako zainteresovala za ovu temu i pogledaj šta sam sve saznala. Zato ti predstavljam sve šta je najbolje za mitisere i koji su to najbolji prirodni preparati protiv njih! Ovi preparati definitivno rade posao – pomažu da se mitiseri uklone. I naravno – konačno će te spasiti od ovih malih crnih napasti!

Zašto nastaju mitiseri

Pre nego što pređem na rešenja – što je sigurno ono što te najviše zanima – hajde samo kratko da vidimo šta su i zašto nastaju mitiseri na licu. Jer kad znamo osnovni uzrok koji leži iza ovog problema, onda nam je mnogo lakše da znamo i pravo rešenje.

Mitiseri su male ‘’kvrge’’ koje se pojavljuju zbog začepljenja pora sebumom, mrtvom kožom i nečistoćama. Oni su zapravo blagi tipovi akni koji se obično formiraju na licu, često tamo gde su najuočljiviji, kao što je T-zona – na ili oko nosa, čelu i bradi.

Sigurno si primetila kako se gotovo svakoj devojci često prosija ta T-zona – što znači da se upravo ovde luči najviše sebuma.

Međutim, mitiseri se mogu pojaviti i na leđima, grudima, vratu, rukama i ramenima. Bukvalno bilo gde gde postoje idealni uslovi za nastanak mitisera – a to su proširene pore i višak sebuma i mrtvih ćelija kože. Mitiseri su vrsta komedona na licu.

E sada, kada se sadržaj zapušene pore izloži vazduhu (jer pora ostaje otvorena), kao u slučaju mitisera – onda dolazi do oksidacije tog prljavog sadržaja. Zato mitiseri imaju karakterističnu crnu boju.

Prljavo, zar ne? Ipak, nema mesta očajanju!

Postoj mnogo toga što je jako efikasno protiv njih, a to su odlični prirodni preparati za uklanjanje mitisera koji dokazano rade posao!

Šta je rešenje protiv mitisera

Protiv mitisera postoje brojna rešenja. Sigurno si čula za mnoge profesionalne tretmane za uklanjanje mitisera. Zapravo, to su više tretmani za dubinsko čišćenje lica, zatim hemijski pilinzi, tretman mikrodermoabrazija lica i drugi.

Postoji jedan problem, a to je što su na našem tržištu preparati protiv mitisera mahom puni hemikalija koje zapravo samo pogoršavaju problem, umesto da ga trajno reše. Jako je mali broj prirodnih kozmetičkih preparata, a kada kažem prirodnim – mislim na preparate čistog i bezbednog prirodnog sastava!

Jedan od proverenih prirodnih preparata koji se izdvaja od ostalih je Aknolin tretman za lice.

Ostala sredstva koja mogu pomoći da se mitiseri uklone su trake za mitisere, losioni za čišćenje lica, tonici za lice, pilinzi za lišćenje kože od mitisera… Tu su još gelovi za akne, bubuljice i mitisere, prirodne kreme protiv mitisera i drugi preparati.

Naravno, ako se pitaš šta je rešenje protiv mitisera – to su definitivno redovna i pravilna nega i čišćenje lica. Bez ovoga ne možeš ništa da uradiš! Zato koristi preparate koji su namenjeni tvom tipu kože i tvom problemu.

Mani se hemikalija i drugih teških i agresivnih sastojaka poput konzervanasa i parabena u kozmetičkim preparatima – u svetu kozmetike odavno su prepoznate prednosti kvalitetnih prirodnih sastojaka.

Zato se u ovom tekstu neću baviti ovim metodama za uklanjanje mitisera. Sada su mi fokus isključivo i samo prirodni preparati za uklanjanje mitisera. A nisi ni svesna koliko ih ima u tvom okruženju!

Zato ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj šta je najbolje za mitisere i koji su to najbolji prirodni preparati – koje sam lično isprobala!