Kako skinuti celulit sa butina i zadnjice za 7 dana (da li je piling od kafe najbolje rešenje ?)

piling od kafe protiv celulita

Mnogi traže razna rešenja da pobede celulit. Silni tretmani, kreme i losioni, a nekad je rešenje mnogo jednostavnije. Taj čarobni napitak kojim počinjete dan ili koji pijete da bi vas održao budnim uveče. Njegovo dejstvo se ne završava samo na tome, već se kafa koristi i kao piling za uklanjanje dosadnog i omraženog celulita.

Dejstvo kafe na celulit

Kofein je prirodni alkaloid koji se dobija iz zrna kafe i kakaovih zrna, i ima stimulativno dejstvo. Celulit nastaje zbog slabog protoka krvi, te nakupljanja masti, a kofein upravo deluje tako što poboljšava protok i na taj način dovodi krv u problematična područja i razbija masne naslage, odnosno celulit. Poboljšanje cirkulacije je izuzetno važno za nestajenje celulita.

Samo ispijanje kafe, iako ima pozitivan utisak, neće vam mnogo pomoći. Ono što trebate iskoristi jesu usitnjena zrnca kafe ili sok i vaša koža će ponovo zablistati.

Kućni preparat

Većina preparata koji obećavaju da će izlečiti celulit sadrže u sebi kofein. Uštedite novac i napravite sopstveni lek kod kuće.

Recept je: pomešajte ½ šolje mlevene kafe sa jednom velikom kašikom maslinovog ulja (to takođe može biti i losion ili bejbi ulje). Tako ćete dobiti nešto nalik na pastu sa sitnim grumuljicama.

Smesu nanesite na pogođena područja i kružnim pokretima masirajte koristeći ruke ili sunđer. Možete ostaviti da deluje par minuta pa isprati vodom ili za još bolji učinak zamotajte taj deo tela plastičnom folijom. Ostavite da deluje nekih 30 minuta, ako ste u mogućnosti da se krećete za to vreme – još bolje. Pomoći ćete ritualu da što bolje uspe. Nakon toga takođe isperite vodom.

Vrlo je važno napomenuti da za ovaj kućni lek treba koristiti isključivo zrna kafe, a ne neke slične prerađevine koje u sebi ne sadrže glavni sastojak – kofein. Rezultati će biti vidljivi nakon nekih mesec dana ako budete nanosili ovo svaki dan. Budite uporni.