Imate strije? 18 načina za profesionalno i prirodno uklanjanje strija

strije

Ako te zanima kako se rešiti strija brzo i efikasno – na pravom si mestu! Najbolji načini kako se rešiti strija i to mahom prirodnim putem – nalaze se pred tobom.

Akne, bubuljice, mitiseri, celulit, podočnjaci, fleke, bore, osip, svrab… ah da, zaboravih i strije. Ovo su u najmanju ruku problemi koji kvare naš izgled i umeju itekako da nam naruše samopouzdanje! Ponekad nam se čini da nema rešenja za našu muku, kad ono – uvek se ispostavi da priroda nudi najbolje rešenje!

Zato nemoj da očajavaš ako i tebe muče uporne strije – postoji način da im se odupreš.

U potrazi za pravim metodama kako se rešiti strija, pogledaj šta sam sve saznala.

Gde se vide strije?

Strije se javljaju kada se koža brzo isteže zbog rasta ili povećanja težine. One nisu znak da nešto nije u redu sa tvojim zdravljem. Ipak, vrlo su estetski neprihvatljive. I muškarci i žene mogu dobiti strije. Trudnoća i pubertet su dva najčešća perioda u životu kada mogu da se pojave strije.

Pisali smo detaljan tekst o tome kako i zašto nastaju strije. Nije loše da pročitaš.

Isprva, ova oznaka istezanja kože će se pojaviti kao beličata, zatim posle tanka crvena ili ljubičasta linija na tvojoj koži koja poprima drugačiju teksturu od okolnog sloja kože. Na kraju, većina strija bledi i poprima svetliju ili skoro prozirnu boju i postaje sjajna.

Ako se pitaš gde se vide strije, obično je to na bokovima, stomaku, butinama, zadnjici, grudima, nadlakticama…bilo gde gde je došlo do ‘’pucanja kože’’ usled naglog dobitka na težini ili visini.

Kako se rešiti strija?

Znam da si sigurno očajna što su se i tebi pojavile dosadne strije. Možda si čula od drugih kako govore, one se ne mogu ukloniti, teško je protiv njih…samopouzdanje ti polako pada i osećaš se bespomoćno. Misliš da za tvoj problem ne postoji rešenje.

Rešena si da se predaš?

Greška!

Strije su kao neka vrsta ožiljaka i tačno je da nije uvek lako izboriti se sa njima. Najčešće si strije crvene, a o tome kako ukloniti crvene strije smo pisali detaljno u ovom tekstu!

Rešenje u svakom slučaju ipak postoji! Postoje neki načini koji mogu pomoći u smanjenju pojave strija i pomoći im da brže izblede.

Ja ću ti navesti neke od najboljih metoda kako se rešiti strija koje sam uspela da pronađem.

Aloe vera
Kokosovo ulje
Masaža crnim čajem
Retinol
Limun za strije
Želatin
Beli šećer
Masaža uljem čajevca
Belance
Krompir
Maslinovo ulje
Crni luk
Krema za strije
Laser