Soda bikarbona ZA LICE

soda bikarbona za lice

Soda bikarbona za akne

Soda bikarbona za lice vam može pomoći da se rešite bubuljica ukoliko imate problem i javljaju se često na vašem licu.I ako ovaj jednostavan kućni lek možda neće biti toliko delotvoran kao neki od profesionalnih proizvoda za lečenje akni na tržištu, još uvek ima svojih prednosti.

Soda bikarbona je amfoterna – što znači da može delovati kao kiselina ili baza. Na taj način može pomoći u neutralizovanju neravnoteže pH na koži. pH neravnoteže na koži su čest uzrok pojavi akni i bubuljica.

Soda bikarbona za lice se koristi jer uklanja suvišne masnoće koje dovode do pojave mitesera i izbijanja bubuljica na licu. Takođe ima blago protivupalno i antiseptičko dejstvo koje pomaže kod smanjenja veličina bubuljica.

Kada se pomeša sa vodom, soda formira finu glatku smesu koja pomaže da očisti i kao piling kože lica, uklanja višak masnoće, prljavštinu i mrtve ćelije kože.

Pomešajte dve kašike sode sa dve kašike vode sve dok se ne formira fina glatka smesa. Ako želite, dodajte čašu soka od limuna (limunska kiselina u limunovom soku takođe deluje kao eksfoliator i pomaže kod isušivanja bubuljica).Umijte se toplom vodom i nanesite vaše sredstvo za čišćenje na kožu napravljeno od sode. Nežno umasiravati u kožu pomoću malih kružnih pokreta – izbegavajte pranje previše.Skinuti masku s lica toplom vodom.

Budite oprezni sa korišćenjem soda bikarbone za lice, pogotovo, ako imate osetljivu kožu. Soda može da uzrokuje crvenilo i iritaciju kod osoba s osetljivom kožom.

Stoga je dobra ideja testirati tretman pre korišćenja na licu na koži, na podlaktici. Ako osetite bilo kakve negativne nuspojave, nemojte nastaviti.

Čak i ako ne doživite negativne nuspojave, izbegavajte previše često da koristite. Tokom vremena, kada koristite sodu bikarbonu za lice može uznemiriti pH ravnotežu vaše kože, što može dovesti do rasta bakterija i veće pojave bubuljica.Stoga, nemojte je koristiti na koži više od dva puta nedeljno.

Soda bikarbona kao maska za lice

Koristite sodu bikarbonu za lice kao masku. Pomešajte dve kašike sode sa dve kašike vode (ili više ako je potrebno) i dodajte kašičicu svežeg soka od limuna.

Temeljito očistite i osušite lice, a zatim nanesite lagani sloj vaše maske na celo lice. Dovoljno je lagano trljati po licu.

Ostavite masku da stoji 10 do 15 minuta, a zatim isprati toplom vodom. Može se desiti da vaša koža postane prilično crvena, ali to će uskoro nestati. Dodatno hidrirajte lice nakon korišćenja maske.

Soda bikarbona za podočnjake

Uporni podočnjaci zaista mogu predstavljati veliki problem i uticati na vaše samopouzdanje. Za neke je ova pojava nasledna, dok za ostale može biti nedostatak dovoljnog odmora, nedostatka hrane ili bolesti – sve može uzrokovati tamne krugove ispod očiju. Jedan od vrlo uobičajenih razloga stvaranja podočnjaka je preterano naprezanje očiju.

Danas, kada ljudi provode veći deo svog dana pored ekrena kompjutera, tableta ili pametnog telefona, ispod očiju se stvaraju tamni krugovi, koji su postali sveprisutni problem. Izlasci na sunce bez naočara za sunce takođe mogu uzrokovati naprezanje očiju, a zatim formiranje tamnih krugova.

Dobra stvar je da postoje mnoge kućne metode koje mogu imati dejstvo kod uklanjanja podočnjaka ispod očiju, u zavisnosti od njihove veličine i uzroka nastanka. Soda je jedan od onih kućnih tretmana koji se smatraju vrlo delotvornim za uklanjanje podočnjaka sa redovnom upotrebom.

Kako ćete napraviti proizvod od sode protiv podočnjaka, i šta vam je potrebno?

Soda bikarbona – 1 kašika
mlak zeleni čaj – 1 kašika

Svi smo svesni da je zeleni čaj ispunjen antioksidansima koji mogu pomoći u borbi protiv znakova starenja kože. Soda pomešana sa zelenim čajem, zapravo vam može dati najbolje rezultate, i na taj način vam pomoći kod uklanjanja podočnjaka. Pripremite 1 šoljicu zelenog čaja od lišća zelenog čaja i pustite da se čaj ohladi na ugodnoj temperaturu. Sada dodajte 1 kašiku soda bikarbone i dobro promešajte. Namočite na sveže pamučne tufere i stavite ih ispod očiju. Neka ostanu 10-15 minuta, a zatim ih uklonite. Oprati s puno normalne vode i hidrirati kožu.