Kako skinuti celulit sa butina i zadnjice za 7 dana (da li je piling od kafe najbolje rešenje ?)

piling od kafe protiv celulita

Ako ne blistate u kupaćem kostimu jer vam smeta celulit na butinama i zadnici. Skinite celulit sa butina i zadnjice uz pomoć anticelulit masaže, pilinga od kafe i šećera i lipo-detox tretmana…

Od celulita pati oko 80 – 90% svih žena. Mada je veoma čest, u jedno od najčešćih pretraživanja interneta spada i ono koje se tiče načina da se celulit smanji a najčešće kako skinuticelulit za 7 dana.

Zahvaljujući istraživanjima koja su u toku, sada razumemo da je celulit složen problem, koji podrazumeva brojne uzroke i zahteva dobro osmišljene tretmane i kontrolu.

celulit na butinama

Dakle, šta izaziva celulit? Koje su najbolje mogućnosti za skidanje?

Celulit nije samo potkožno salo koje se nakuplja i formira ispupčenja u dermalnom sloju kože (sloju u kome se nalazi vezivno tkivo), već je i posledica smanjenog dotoka krvi u tu regiju, usled čega dolazi do smanjenja produkcije kolagena, kao i smanjene limfne drenaže (koju najčešće prouzrokuje tesna odeća).

Starost, genetika, pol, etničko poreklo, ishrana, nivo aktivnosti i promene matrice dermisa, takođe doprinose pojave celulita.

Ketrin Harmon, iz magazina Sientific American (naučno-popularni magazin), kaže:

„Postoje tri izlečive komponente celulita – morate da se pozabavite produkcijom kolagena, morate da smanjite salo i morate da pojačate cirkulaciju krvi.“

Kako skinuti celulit sa butina i zadnjice

Celulit a posebno onaj sa butina i zadnjice mnogi nazivaju bolešću današnjice je zapravo degenerativna promena i hronična upala vezivnog tkiva kože i njenih elastičnih vlakana.U toku nastanka celulita povećava se volumen ćelija masnog tkiva i zadržavaju toksini,a to sprečava normalan protok krvi i limfe koja odvodi štetne materije iz organizma. Posledica stvaranja celulita stvaranja je i loša cirkulacija, što dovodi do toga da tkivo postane neelastično. Površinski sloj kože je deformisan i liči na narandžinu koru.

Celulit na butinama i zadnjici nastaje usled nepravilne ishrane (povećan unos ugljenih hidrata i masti, ali i loše termički obrađene hrane), kao i nedovoljnog kretanja (narušava metabolizam i sprečava normalnu cirkulaciju). Ali,celulit na butinama i zadnjici može da uzrokuje i stres.Pored butina i zadnjice pogodna mesta za pojavljivanje celulita su i:kolena, listovi, skočni zglobovi i stomak.Mnoge žene su veoma sklone naslanku celulita, dok se kod muškaraca celulit retko javlja, tako da kod njih ne postoji potreba za uklanjanje celulita.

Anticelulit masaža

Ovo je najzastupljenija metoda uklanjanja celulita, koja ima za cilj da ubrza cirkulaciju i poboljša protok krvi i limfe kroz organizam. Daje veoma dobre rezultate ako se pravilno dozira. Specijalnim pokretima delujemo na celulit lociran tri do pet milimetara ispod površine kože, zbog čega nema potrebe za jakim pritiskom i pravljenjem modrica, koje su pokazatelj povrede krvnog suda. Pokreti su dozirani tako da budu do granice bola, što je individualno kod svake osobe. Masažu treba sprovoditi u serijama od deset tretmana, svakog dana, posle menstrualnog ciklusa. U zavisnosti od stadijuma celulita (ima ih četiri), klijentu se određuje koliko serija će mu biti potrebno da bi se videli rezultati.

Svako ko želi skinuti celulit mora prvo da zna tip svog celulita

MLADI EDEMATOZNI CELULIT
Ne vidi se golim okom. Promene na koži su minimalne i uglavnom bazirane na zadržavanju vode u tkivu.

FIBROZNI CELULIT
postoje mali masni čvorići, tkivo je izgubilo elastičnost, a promene su vidljive kada stisnemo kožu – u vidu narandžine kore.

SKLEROZNI CELULIT
karakterišu ga masni čvorovi, čije se dimenzije povećavaju. Vidi se golim okom.

ČVOROVI
bolni SU na dodir i može da nastane hematom ili modrica na mestu gde se nalazi celulit.

Obim butina

Rezultati masaže su vidljivi posle prve serije od deset tretmana, kada treba sačekati da prođe pet do sedam dana od masaže, da se tkivo smiri od tretiranja. Tada se meri obim butina, jer je to pravi način sagledavanja rezultata. Ako klijent nije zadovoljan i smatra da treba još da smanji obim i ukloni preostali celulit, radi se još jedna serija masaža, ali se pravi pauza do prestanka narednog menstrualnog ciklusa. Najviše se preporučuju tri serije anticelulit masaža, posle čega treba praviti pauzu jedan do dva meseca.

Kome je namenjena anticelulit masaža?

Anticelulit masaži ne bi trebalo da se podvrgavaju osobe sa proširenim venama i kapilarima, trudnice, kao i osobe sa srčanim oboljenjima. Ovaj način uklanjanja celulita ne treba da bude invazivan – doziranje pritiska je veoma važno. U suprotnom, tkivo trpi posledice: modrice, pucanje elastičnih i kolagenih vlakana.

Uz ovu tehniku osobe koje žele skinuti celulit sa butina i zadnjice treba da piju dva-tri litra tečnosti na dan. Takođe se preporučuje dijeta, za što bolje rezultate, kao i fizička aktivnost.

Pogledajmo kako se priprema i koristi domaći piling od kafe i šećera i u kojoj meri može ukloniti celulit sa nogu i zadnjice.

Kafa protiv celulita

Kako se priprema piling od kafe

Vreme pripreme: 5 minuta

Količina: nešto više od 2 šolje

Sastojci:

 • 1 šolja mlevene kafe
 • ½ šolje kokosovog ulja (ili ulja slatkog badema)
 • 2/3 šolje šećera (idealno bi bilo smeđeg)
 • 4 – 8 kapi eteričnog ulja cimeta (ako imate osetljivu kožu, onda manje)
 • 8 kapi eteričnog ulja vanile, ili 1 kašičica kuhinjskog ekstrakta vanile

Priprema:

 1. U veliku činiju sipajte kafu, kokosovo (ili bademovo) ulje, šećer i eterična ulja.
 2. Dobro izmešajte da bi se svi sastojci spojili.
 3. Prespite u posudu za više upotreba. Poželjno je da posuda bude od stakla ili plastike najboljeg kvaliteta, zbog sadržaja eteričnih ulja u mešavini, mada je radi sigurnosti prilikom tuširanja ipak bolja plastična posuda. Ovu mešavinu možete da čuvate u frižideru i do godinu dana.

Način upotrebe:

Nakon tuširanja, na čistu kožu, utrljajte piling na površine zahvaćene celulitom (obično se javlja na zadnjici i butinama), kao i na sve površine gde je celulit vidljiv. Masirajte energično, u onoj meri koju možete da tolerišete, vodeći računa da zaštiti površine osetljive kože. Poslednje što biste želeli je da koža počne da puca  ili da izazovete krvarenje.

Dobro isperite kožu i osušite je tapkanjem. Pošto piling od kafe ima eksfolijantno dejstvo, na kraju na kožu nanesite ovlaživač dobrog kvaliteta.

Pojava privremenog crvenila na površinama kože koje ste trljali, sasvim je normalna. Ukoliko bilo kakva iritacija ili nelagoda traju dugo, pokušajte da kafu sameljete sitnije, koristite sitniji šećer i/ili preskočite eterično ulje cimeta.

Delovanje:

 • Mlevena kafa skida mrtve slojeve kože (deluje kao eksfolijant), dok kofein pospešuje širenje krvnih sudova i zateže kožu.
 • Kokosovo ulje deluje kao ovlaživač i ima brojan korisna svojstva za kožu.
 • Šećer pomaže da eksfolijacija kože bude delotvornija.
 • Eterično ulje cimeta dovodi do toga da se krvni sudovi tako dobro šire da koža deluje jedro, a na taj način smanjuje vidljivost celulita.

Da li pomoću mlevene kafe možemo da se rešimo celulita?

Mnogo je onih koji traže način da se oslobode celulita na butinama i zadnjici. Mada piling od kafe ne može da ukloni celulit u potpunosti, on značajno smanjuje njegovu vidljivost. Smatra se da je uzrok tome delovanje kofeina na širenje krvnih sudova, čime se pospešuje cirkulacija krvi i zateže koža.

Kako piling od kafe deluje na kožu i kako pomaže protiv celulita?

Piling od kafe ima dva glavna mehanizma delovanja protiv celulita na nogama i zadnjici: direktno delovanje kofeina na adipozno tkivo (telesnu masnoću, salo) i dejstvo masaže. Masiranje tokom primene pilinga od kafe smanjuje otok kože (edem) i verovatno stimuliše aktivnost ćelija koje proizvode kolagen (keratinociti) i smanjuje aktivnost ćelija masnog tkiva (adipociti).

Koliko često se koristi piling od kafe?

Ovaj piling protiv celulita i tragova strija koristite 2 – 3 puta nedeljno da biste postigli najbolje rezultate.

Kako skinuti celulit sa butina i zadnice uz lipo detox

Koža se tretira preparatom „Slimming Cream“, koji ublažava promene vezivnog tkiva nastale kao posledica poremećene cirkulacije i upalnih procesa. Ova krema se primenjuje u trajanju od 20 minuta. Efekat je vidiljiv posle skidanja folije i ogleda se u vidu kapljica, odnosno štetnih materija izbačenih znojem.

Lipo-detox tretman za skidanje celulita

Ovaj tretman je namenjen osobama koje na vrlo lak način žele da smanje obim butina ili zadnjice. Preporučuje se za negu opuštene neaktivne kože. Radi se u seriji od deset tretmana. Jedan tretman traje sat i 15 minuta.

Moguće je skinuti celulit prirodnim putem kod kuće jer postoje i kućni lekovi protiv celulita, koji dobro deluju u kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem, a u koje spadaju piling i masaža, suvo četkanje (za pojačanje limfne drenaže), zavoji protiv celulita sa kafom i domaći piling od kafe.Naravno nećete baš potpuno skinuti celulit za 7 dana jer je to nemoguće ali će rezultati biti primetni.