Kokosovo ulje za lice (prirodne maske protiv bora, akni, bubuljica za hidrataciju i čišćenje kože)

kokosovo ulje maska za lice

Ulje od kokosa se upotrebljava na razne načine i u različite svrhe. Ono je jestivo i bogato masnim kiselinama, a čak 90% ulja od kokosa se sastoji od vitamina i polifenola (u manjim količinama). Poznato je da ove supstance imaju jak uticaj na zdravlje čoveka.

Dobija se iz unutrašnjosti kokosovog oraha. Ulje od kososa je jedno od najvrednijih otkrića za negu kože i zdravlja uopšte, jer ima najgušću teksturu i lekovita dejstva. Ono je puno zasićenih masti, a zasićene masti povećavaju dobar holesterol i smanjuju količinu lošeg holesterola. Na taj način sprečavaju oboljenja srca.

Mnogostruke primene kokosovog ulja

Najčešće je primenjeno u kulinarstvu, pogotovu kod prženja hrane gde čini dobar deo sastava margarina.

Takođe, kokosovo ulje se može naći u sastavu sapuna i kozmetičkih proizvoda. Koristi se kao krema za ruke, ulje za masažu, a može se koristiti kao zamena mleka za telo.

Interesantna činjenica: U Šri Lanki i Indiji kokosovo ulje je najpopularnije kao gel za kosu.

Kao sto smo na rekli početku, koksovo ulje ima široku primenu. Ono nam može nam ublažiti određene probleme sa kojima se susrećemo svakodnevno. Može nam pomoći u uklanjanju zanoktica, kod ispucalih ruku, za negovanje kože tela, ali i za negu lica.

Kokosovo ulje za ispucale ruke

Kreće zima i hladno veme, a svi znamo da nam se ruke često osuše I ispucaju, a pored toga jave se i zanoktice, koje nisu ni malo prijatne. Najbolji način da to rešimo ovaj problem jeste da uzmemo nekoliko kapi ulja od kokosa i lepo utrljamo u kožu ruku. Koža će postati mekša, a zanoktice će se povući.

Kokosovo ulje i soda bikarbona za mekšu i hidriranu kožu

Piling od kokosovog ulja i sode bikarbone za kožu je izuzetno efikasan. Dobijamo ga kada pomešamo ta dva i blago utrljavamo u kožu. Nakon desetak minuta je potrebno da kožu isperemo. Ovakav piling deluje umirujuće, a koža je mekša i rehidrirana.

Kokosovo ulje za lice, protiv bora i za skidanje šminke

Maska za lice od meda i ulja kososa je odličan prirodan način da sačuvate mladolik izgled i lepu kožu. Međutim, pre nego što počnemo sa uputstvima za nanošenje nagovestićemo vam mali problem.

Kod maski za lice od kokosovog ulja, može se desiti da ulje zatvori pore na licu zbog svoje gustine. Tako ono ostaje na površini kože, a u isto vreme se u porama stvara znoj koji bi trebalo da izbije na površinu. Na taj način se stvara idealna sredina za razvoj bakterija. Kao rezultat svega pojavljuju se akne i mitiseri. Dakle, ako imate masnu kožu nemojte koristiti kokosovo ulje.

Oni koji imaju normalnu i suvu kožu mogu koristiti kokosovo ulje. Treba napomenuti da je posebno dobro u slučaju da imate suvu kožu koja je podložna pucanju i perutanju.

Pravilno korišćenje jeste da operete lice toplom vodom, a na vlažnu kožu treba naneti ulje od kokosa. Zatim blagim, kružnim pokretima utrljavati, ostaviti 15-tak minuta i isprati.

Rezultat: Koža je mekša rehidrirana i mirišljava.

Kokosovo ulje u sebi sadži i druge vrste zasićenih masnih kiselina a to su miristinska, kaprilna, palmitinska, oleinska i linoleinska kiselina. One deluju tako da održavaju normalnu masnoću lica.

Ovo ulje u sebi takođe sadrži vitamin E koji pomaže u borbi protiv starenja kože i propadanja od sunca. Zato se koristi kao krema za lice, I one deluju tako da se odrzi normalna masnoca lica. Lagano je, koža ga brzo upija, tako da ne morate brinuti o odsjaju koji će ostati posle nanošenja.