Kako se koristi aloja vera za lice (RECEPTI za svaki tip kože + gel)

Prirodni sastojci iz biljke aloe vere učiniće vaš ten blistavim! Koža lica biće zategnuta, čista i nežna na dodir. Nemojte propustiti sve blagodeti koje nudi aloe vera za lice!

Biljka aloe vera se, koliko je danas poznato, pojavljuje u spisima i prirodnim receptima za kožu lica još u 4 veku p.n.e. Pronađena je na Barbadosu i u bukvalnom prevodu njeno ime znači ‘’izuzetno gorka materija’’. U oskudnim uslovima života razvila je specifičan način preživljavanja. Sve hranjive sastojke, potrebne za rast i razvoj, čuva unutar sebe same, ispod kore.

Biljka aloe vera ispunjena je gelom koji laskavo nazivaju eliksirom života.

Poznata je po tome što se koristi nakon manjih hiruških zahvata, kako bi se rane brže regenerisale i zarasle. Ipak, najbolje se pokazala u nezi kože lica.

Kako deluje na lice?

Šta to aloja vera ljubomorno čuva unutar sebe? Odgovore, ponaosob, imamo spremne u narednom delu teskta!
Aloe vera za bubljice na licu

Bubuljice nastaju usled hormonskih promena kod žena jednako kao i kod muškaraca. U toku puberteta, pojavljuju se takozvane pubertetske bubuljice. Kasnije, mogu nas povremeno pratiti potkožne bubuljice koje su bolne. Kako bi ih se rešili, koristili smo različite losione koje je neophodno birati prema tipu kože, sve dok se nismo čuli za aloe veru.

Ona odgovara svakom tipu kože i regenerisaće lice. Lagano suši bubuljice i obnavlja kožu lica.

Imate gnojne bubuljice, masnu kožu lica?

Aloe vera može pokupiti višak sebuma i pomoći gnoju da izađe na površinu kože. Nema potrebe za ceđenjem bubuljica, ova čarobna biljka smiriće upalu. Naravno, nije stvarno čarobna!

Biljka aloje vere sadrži više od 20 minerala. Neki od njih neophodni su koži lica kako bi zadržala elastičnost i ojačala zaštitnu barijeru. Cink igra glavnu ulogu u borbi sa bubuljicama. Aloje vera sadrži u sebi veliku količinu cinka koji pospešuje zarastanje rana i podstiče stvaranje kolagena.

Kalcijum, kalijum i govžđe dobri su za celokupan imuni sistem. Ukoliko aloe veru nanesete na lice, pomenuti minerali dopreće do drugog sloja kože i ojačati zaštitnu membranu ćelija. Kako su ćelije jače, odnosno imunitet kože lica, tako je lice otpornije na infekcije. Čestice prljavištine i bakterije iz spoljašnje sredine ne narušavaju Ph vrednost kože lica pa je pojava bubuljica redovnim korišćenjem aloe vere za lice svedena na minimum.

Salicilna kiselina ključna je u borbi sa bubuljicama koje je izazvala bakterija. Pored bakterija, ponekad naše lica napadaju gljivice. Stvaraju neprijatne infekcije koje svrbe. Aloe vera u sebi sadrži salicilnu kiselinu koja će ubiti mikroorganizme direktno na površini kože lica i sprečiti njhovo prodiranje u duboke pore. Dakle, odlična preventiva ukoliko želite čistu kožu lica.

Nakon izlečenja bubuljica i posete dermatologu najčešće nam ostaju ožiljci na licu. Narušavaju ten našeg lica i samopouzdanje.

Kako ih se osloboditi?

Ne menjajte proizvod, aloe vera smanjiće vidljivost fleka na licu.

O tome više u nastavku

Aloe vera za fleke na licu

Kada nanesemo aloe veru na lice ona stvara zaštitni omotač oko kože. Zato je izrazito dobra ukoliko imate suvu kožu lica. Vitamini B grupe iz aloje vere nahraniće kožu ali i smanjiti vidljivost fleka na licu.

Fleke na licu nastaju kao posledica infekcije ili usled preteranog UV zračenja. Jednostavno, luči se više melanina koji narušava ton kože lica. Vitamini B grupe, vitamin B2 i B6, utiču na stvaranje proteina i samim tim regulišu količinu melanina unutar kože.

Taman kada pomislite da nema ništa gore od hiperpigmentacije kože lica, dokazaćemo vam da nije baš tako. Potkožne bubuljice mogu napraviti duboke ožiljke na koži lica.

Aloe vera za ožiljke na koži lica

Aloe vera se pre svega koristi za zarastanje rana, a samim tim ona smanjuje ožiljke.

Disciplinovanim nanošenjem aloe vere na kožu lica ožiljci mogu postati manje vidljivi. Izgubiće se njihova gruba tekstura, kao da su se stopili sa ostatkom kože i ten se polako izjednačava!

Kolagen je zaslužan za regeneraciju kože ali vremenom usled oštećenja ili starenja koža ga prozivodi u manjoj količini. Ovaj proces smanjenog stvaranja kolagena rezultira vidljivim ožiljcima od bubuljica i drugih promena na koži lica.

Aloe vera u sebi sadrži 16 različitih enzima. Tačnije, grupe enzima iz amilaza, proteaza i celulaza.

Zajedno započinju vezivanje amino kiseline za polipeptide i tako stvaraju nove proteine, odnosno kolagen u koži lica. Više proteina zbijenih jedni uz druge prirodno pomoažu da se izjednači ten i ubrza zarastanje ožiljaka na koži lica.

Pripadate grupi srećnika koji imaju normalnu kožu lica?

Budite zahvalni ali nemojte zaboraviti na pravilnu negu! Redovno čišćenje lica, piling i umivanje toplom vodom ukloniće nečistoće. Međutim, morate redovno hidrirati kožu kako bi ostala vitalna.

Zašto ne bi nanosili aloe veru pred spavanje? Pogledajte kako deluje u toku noći na lice.