Kako čajevi za mršavljenje deluju?

Koji su najboji čajevi za mršavljenje? Kako čajevi za mršavljenje deluju?

Koliko puta ste započele dijetu na onaj magični dan “sutra”? Koliko neuspelih pokušaja promene životnog stila i rešavanja loših navika kako biste postigle figuru iz snova? Mršavljenje i postizanje idealne telesne težine zaista ne mora biti tako teško i postoji jedan sasvim prirodan način kojim možete dovesti svoje telo u ravnotežu.

Čajevi su jedna podcenjena grupa pomagača u mršavljenju koji uz to i revitalizuju čitav organizam. Jednako su korisni kao pomoćnici dijetama kao i saveznik u održavanju zdrave telesne težine. Čajevima možete sagoriti masnoće, ubrzati metabolizam, podstaknuti probavu i smanjiti osećaj gladi.

Čajevi za mršavljenje koji imaju najbolji efekat su bijeli, zeleni, žuti čaj i oolong. Žuti čaj ima posebnu sposobnost sagorevanja masnoća i ubrzavanja metabolizma. Deluje na način da sagorevanjem masnoće ujedno i povećava nivo energije u organizmu i ubrzava oksidaciju masti i smanjivanje masnih jastučića. Dakle čak ni ako ne promenite ništa u načinu ishhrane uvođenje konzumacije čaja daće rezultate. Topla preporuka je ipak da ga pokušate kombinovati sa fizičkim aktivnostima.

Beli čaj takođe je jedan od onih koji ubrzavaju metabolizam i sprečava skladištenje novih masnoća. Posebno je delotvoran popijemo li ga pre spavanja. Uz pomoć pri mršavljenju beli čaj sadrži mnoštvo antioksidansa koji pomažu u obrani organizma od slobodnih radikala i podiže imunitet organizma. Baš kao i žuti i beli čaj ima manje čajnog ekvivalenta kofeinu, teina, pa je pogodan za konzumaciju u kasnim večernjim satima.

Zeleni čaj je jedan od najboljih antioksidansa koje poznajemo. Čisti organe, sprečava taloženje daljih masnih naslaga dok se istovremeno bori protiv postojećih. Samo pripazite da ga ne konzumirate prekasno jer biste mogli pola noći provesti budni gledajući u zid i sa viškom energije. Oolong čaj ima slično delovanje i ujedno je i dobio naziv “uboica masnoća”.

Stoga, znate li da ne možete izdržati i odoleti ukusnim gastronomskim užitcima, nemojte ni pokušavati sa restriktivnim dijetama nakon kojih ćete se jednostavno osećati frustrirano i prazno, već posegnite za ovim prirodnim načinom i iskoristite dobrobiti čajeva koje su poznate kulture već hiljadama hodina. Uživajte u ukusu i svojoj novoj figuri.