Čaj od cimeta za mršavljenje? Pijte ga 4 puta dnevno i rezultati će se videti za nedelju dana

cimet i med dijeta

Da li ste u potrazi za prirodnim sredstvom za mršavljenje koje će vam pomoći da dođete do figure koju želite? Ako se cimet i med koriste svakodnevno kao čaj mogu pomoći da ostvarite vaš cilj.U nastavku saznajte kako čaj od cimeta utiče na mršavljenje, kako se priprema i koliko puta ga treba piti da bi se postigli rezulati a da se ne bi ugrozilo zdravlje…

Kada je potrebno smršati i održavati zdravu težinu svi znamo da su pravilna ishrana i fizička aktivnost najbolji načini.Mnogima i jedno i drugo teško padaju, ali na sreću postoje brojni prirodni lekovi i napici koji mogu ubrzati mršavljenje.Među njima je i čaj od cimeta sa medom.

Ovaj napitak će ubrzati topljenje sala sa svih delova tela uključujući i salo na stomaku ako se koristi na pravilan način i u kombinaciji sa uravnoteženom ishranom i laganim ali svakodnevnim vežbama.

caj od cimeta

Ako želite da smršate na prirodan način obavezno uključite čaj od cimeta u svakodnevnu ishranu.Ovaj prirodni tonik za mršavljenje je najbolje koristiti sa medom i to 4 puta dnevno.

Gojaznost je povezana sa brojnim veoma ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući srčane bolesti, dijabetes i neke vrste raka.Brojne studije su potvrdile da čaj od cimeta može da smanji nakupljanje sala i potpomogne mršavljenje.

Kao i med i cimet ima pozitivan uticaj na zdravlje.Brojne naučne studije su pokazale da ovaj začin ima antimikrobna i antiparazitska svojstva.On sadrži razne antioksidante koji poboljšavaju celokupno zdravlje organizma, što takođe treba uzeti u obzir kada birate neko sredstvo za mršavljenje.Ovaj sve popularniji začin takođe može da snizi šećer u krvi i holesterol.

Čaj od cimeta utiče na mršavljenje jer ubrzava metabolizam i poboljšava funkciju insulina što je veoma važno i topljenje  postojećeg sala i za sprečavanje nakupljanja novog.

Iznenađujuće, ali čaj od cimeta i meda može uticati na smanjenje apetita jer daje osećaj sitosti što je važno za sprečavanje prejedanja.Veruje se da cimet ima ovako pozitivan uticaj na zdravlje i mršavljenje zahvaljujući cinamaldehidima, aktivnim komponentama ovog začina koji su takođe odgovorni za njegov specifičan ukus.

Packed with essential vitamins and minerals, honey can activate hormones that suppress the appetite, which is vital for losing weight.

Pošto je pun esencijalnih vitamina i minerala, med može da aktivira hormone koji smanjuju apetit, što je od krucijalne važnosti za mršavljenje.

Antioksidansi u medu utiču na zdravlje na mnogo načina.Iako je sladak med utiče na ubrzanje metabolizma i proces sagorevanja sala.Neke naučne studije su dokazale da zamena šećera u ishrani medom može da smanji nivo triglicerida, holesterola i sala.

Kako se pravi čaj od cimeta i meda za mršavljenje ?

Prokuvajte šolju vode.

Dodajte pola kašičice cimeta u prahu u ključalu vodu i sklonite da se ohladi.Kad se prohladi dodajte kašičicu meda i promešajte.Vaš čaj za mršavljenje od cimeta i meda je sada spreman za konzumiranje!

Jednostavni, zar ne?

Jedna kašičica čistog meda sadrži 21 kaloriju a jedna kašičica cimeta svega 6.

Kada i koliko puta dnevno piti čaj od cimeta i meda za skidanje kolograma?

Najbolje je da uzimate čaj od cimeta za mršavljenje kao što je preporučeno ispod.-

Ujutru: Da bi ubrzali varenje i metabolizam, pijte ovaj magični napitak odmah kad ustanete ili najmanje pola sata pre doručka.On će vam dati neophodnu energiju za početak dana.

Između obroka: Cimet i med između obroka će sprečiti napade gladi i unos nepotrebnih kalorija iz grickalica.

Pre vežbanja: Za mršavljenje je neophodno bar malo fizičke aktivnosti.Da posle vežbanje ne bi bili iscrpljeni i veoma gladni popijte šolju čaja od cimeta pre svakog vežbanja.

Pre spavanja: Posle skromne večere popijet ovaj magični napitak kako bi sprečili kasno ili noćno grickanje.On će takođe raditi i tokom noći dok odmarate pomažući vam da svakog narednog jutra imate sve manje i manje kilograma.

Efekat cimeta na varenje

Normalno funkcionisanje sistema za varenje od krucijalnog je značaja za proces mršavljenja,a takođe doprinosi tome da se komfornije osećate u svome telu! Cimet je prirodan začin kojim možete da okrepite sistem za varenje i stimulišete ga da ispravno funkcioniše.

Cimet olakšava i smiruje vaš želudac i creva.

Cimet smanjuje gasove i oslobađa od nadutosti stomaka.

Cimet poboljšava rad debelog creva.

Cimet je dobro poznat po svom delotvornom dejstvu protiv mučnine, dijareje i zatvora.

Cimet i nivo insulina u krvi

Mnoge studije su takođe pokazale da izvesna jedinjenja u cimetu sprečavaju nekontrolisano povećanje i smanjenje insulina i pomažu vašem telu da ga mnogo efikasnije koristi. Izbalansirano dejstvo insulina poboljšava način na kojitelo apsorbuje i upotrebljava glukozu iz krvnog sistema – čimese sprečava gomilanje masti!

Takođe, prema istraživanjima, ove beneficije za organizam dešavaju se sa redovnim unosom cimeta (ali i postepeno slabe ukoliko prestanemo da ga redovno unosimo).

Druge prednosti cimeta za mršavljenje

Redovan unos cimeta takože može pomoći pri povećanju mišićne mase kao i smanjenju procenta telesne masnoće.

Druga prednost cimeta jeste to da je on prirodan i vrlo zdrav sastojak koji se lako nalazi, a može se iskoristiti u ishrani u širokom spektru kreativnih i vrlo ukusnih načina!A kada je hrana pikantna i aromatična, imamo sklonost da se osećamo zadovoljnije i ispunjenije, te nemamo potrebu za većom količinom hrane, što definitivno pomaže pri mršavljenju!

Dakle… da li zaista postoji veza između cimeta i mršavljenja?

Kontrolisanje kilaže je mnogo lakše kada su nivoi šećera i insulina u krvi stabilizovani i kada vam sistem za varenje ispravno funkcioniše. Tada ćete dobijati svu potrebnu energiju iz hrane, osećaćete se mnogo pozitivnije i uravnoteženo i, što je najbitnije– nećete biti u tolikoj meri gladni.

Sva istraživanja ukazuju na to da redovan unos cimeta u organizam omogućava sve ove pogodnosti, kao i mnoge druge! Zato skuvajte sebi šolju čaja od cimeta i uživajte,imajući na umu da time potpomažete vaše mršavljenje na prirodan način – i pritom udovoljavate sebi i svom čulu ukusa!